Kje so že časi, ko smo bili sprejeti med pionirčke in v Pionirsko organizacijo, katere namen je bil, da nas vzgoji v zveste pripadnike komunističnega režima. Sicer nisem točno vedel za kaj gre, ampak rdečo rutko in modro kapico sem pa nosil s ponosom. Pa tudi sendvič ni bil slab.

Tovariš Tito je verjel v nas…

PRISEGA:

Danes, ko postajam pionir, dajem častno pionirsko besedo: da se bom pridno učil in delal, spoštoval starše in učitelje, da bom zvest in iskren tovariš, ki drži svojo obljubo; da se bom ravnal po zgledu najboljših pionirjev, da bom spoštoval slavna dejanja partizanov in napredne ljudi sveta, ki žele svobodo in mir; da bom ljubil svojo samoupravno domovino, Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo, njene bratske narode in narodnosti in gradil novo življenje, polno sreče in radosti.

 • Share/Bookmark

...komentar [7]

 

7 komentarjev

 1. ZigaK pravi:

  Mi smo dobili še tortice :) (naslednja generacija pa ne več)

 2. M&M M&M pravi:

  hja, se spomnim, sploh nisem hotla odpirat ust, hehe in pol me je tršica kregala.

 3. spanskiborec spanskiborec pravi:

  A tortice ste imeli tudi-fino! Pri nas pa ne. No, lahko pa, da mi je ušlo iz spomina.

 4. clementino clementino pravi:

  Res je. Joc je že mogu bit taprav dec ni kej. Mi smo v šoli še Pingo sok dobil zraven sendviča in tortice! Pazi to. Nikol ga ne bom pozabu. Mam še spravljeno rutico in kapico.

 5. Krajnc B. pravi:

  Mi smo dobili hrenovke, poleg smo pili malinovec, malce bolj razredcen, potem pa se tortico, eno taksno majckeno, pa vendarle… dobra je bila. To so bila leta, he he he…

 6. spanskiborec spanskiborec pravi:

  hehe še mal pa bomo zvedli, da je zadnja generacija na koncu že pleskavice pa čevapčiče dobila

 7. polonika polonika pravi:

  Jaz se pa ne spomnim več, čeprav sem bila med zadnjimi generacijami. Spomnim se samo, da so nam enkrat prišli pokazat vse orožje in celo šolo spreminli v velik bunkar oziroma vojašnico. Me prav zanima kakšen vik in krik bi se zgodil, če bi se to danes dogajalo,….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !